Home    Studietips    Studiegewoonten    Biologie methode    Plannen    Van buiten leren    Voor een proefwerk leren    Meerkeuzevragen maken

Als docent krijg ik vaak te horen: "Meneer, ik heb zo goed geleerd en toch heb ik de toets niet goed gemaakt. Wat doe ik verkeerd?" Vaak is daar niet een eenduidig antwoord op te geven. Wel dat de beste voorbereiding al in de klas begint met goed opletten. En ook dat je zelf het huiswerk moet maken en niet moet overschrijven van een ander. Want zo leer je namelijk helemaal niets.
 

 1  Iedereen leert op een andere manier. Op deze pagina's lees je allerlei tips en trucs. Misschien dat jij daar nou juist iets aan hebt.

 2  Er wordt veel geschreven en gezegd over hoe je nu het beste kunt leren. Hierboven kun je een keuze maken om zo iets te leren over bijvoorbeeld van buiten leren.

 3  Veel leerlingen hebben moeite met het maken van keuzen bij meerkeuze-vragen. Lees eens hoe je die het beste kunt aanpakken.

 4  Belangrijk is dat je je eigen weg vindt; zoek uit wat het best bij jou past. Vraag eens aan klasgenoten hoe zij het doen; misschien krijg je nog waardevolle tips.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zootrack © 2023