V I D E O   Onderwerp   S P I J S V E R T E R I N G 
 
Bio Bits Mens en Lichaam 3 Spijsvertering
Niveau: 2 tl/h/v - 3/4 vmbo

Beantwoord de vragen (in chronologische volgorde) tijdens de clip.
Laat de vraag open, als het te snel gaat.
Deze kun je na de clip dan nog even beantwoorden.
1             Juist of onjuist: In voedingsstoffen zitten allerlei voedingsmiddelen.
2             Noem twee stoffen die energie leveren.
3             Noem twee stoffen die als bouwstof kunnen dienen.
4             Noem twee stoffen die bescherming geven.
5             Op welke manier komen alle voedingsstoffen bij alle cellen terecht?
6             Juist of onjuist: Verteren betekent klein maken.
7             Door welk soort stoffen worden voedingsstoffen kleiner gemaakt?
8             Welke voedingsstof wordt al in de mond verteerd?
9             Waar begint de vertering van vlees (eiwitten)?
10           Waar wordt gal uit de galblaas toegevoegd?
11           Wat doet gal?
12           Hoe heten de plooien in de dunne darmen?
13           Wat is de functie van al die plooien?
14           Juist of onjuist: Pitten verteren niet.
15           Juist of onjuist: Ouderdomssuikerziekte komt steeds vaker voor bij jongeren met overgewicht.
16           Welk hormoon maakt de alvleesklier aan wanneer je eet?
17           Wat heeft insuline met suikerziekte te maken?