Home     Studietips     Studiegewoonten     Plannen     Van buiten leren     Voor een proefwerk leren     Meerkeuzevragen maken

 
Het  is erg verleidelijk om alles op het laatste moment te doen. Bij meer leerwerk en meerdere toetsen in de week gaat dat echter niet meer lukken. Je zult dan goed moeten plannen.
 
 
 
 1       Voorbereiding                             
 
Voordat je ook maar start met leren, moet je natuurlijk goed weten wat je moet leren. Het meeste leerwerk voor een proefwerk moet een week van te voren bekend zijn. Daarvoor wordt vaak gebruik gemaakt van een ELO, bijvoorbeeld SOMtoday. Bij SchoolExamen toetsen moet het zelfs bij de start van het schooljaar bekend zijn waar je aan toe bent.
 
 
 2       Leerschema downloaden         
 
Als je moeite hebt om de dingen achter elkaar te plannen, dan kun je gebruik maken van een leerschema. Dat is een formulier dat je hier kunt downloaden en dat je naar eigen behoefte kunt invullen op je computer. Download schema
 
 
 3      Leerschema invullen              
 
De leerschema invullen is heel erg eenvoudig maar ik kan me voorstellen dat je wat hulp kunt gebruiken. Het is helemaal niet stom om dat samen met iemand thuis te doen. Vaak weet je samen meer wat de andere tijdsbestedingen in de week zijn en ben je sneller klaar. (Op de download staat precies beschreven hoe je te werk moet gaan.)
 
 
 4      Je aan je schema houden         
 
Start op tijd maar overdrijf niet. Probeer je aan je schema te houden. Lukt dat niet, probeer de verloren tijd op een ander moment in te halen.
 
 
 5      Kijk ook naar de andere tips   
 
Een leerschema alleen is niet voldoende voor goede resultaten. Als je nog meer tips wilt, klik dan hierboven.