Spijsvertering
Opdracht
Combineer de juiste begrippen bij elk van de biologische omschrijvingen.
1.
Klik hier
Knobbelkiezen
Omnivoren
Maalkiezen
Gisting
Carnivoren
Grondstofwisseling
Appendix
Maagsap
Verbranding
Gal
Peristaltiek
Herbivoren
Eiwitten
Spijsverteringssap
Additieven
Kleurstoffen
Vertering
Enzymen
Glucose
Emulgeren
Knipkiezen
2.
Klik hier
Knobbelkiezen
Omnivoren
Maalkiezen
Gisting
Carnivoren
Grondstofwisseling
Appendix
Maagsap
Verbranding
Gal
Peristaltiek
Herbivoren
Eiwitten
Spijsverteringssap
Additieven
Kleurstoffen
Vertering
Enzymen
Glucose
Emulgeren
Knipkiezen
3.
Klik hier
Knobbelkiezen
Omnivoren
Maalkiezen
Gisting
Carnivoren
Grondstofwisseling
Appendix
Maagsap
Verbranding
Gal
Peristaltiek
Herbivoren
Eiwitten
Spijsverteringssap
Additieven
Kleurstoffen
Vertering
Enzymen
Glucose
Emulgeren
Knipkiezen
4.
Klik hier
Knobbelkiezen
Omnivoren
Maalkiezen
Gisting
Carnivoren
Grondstofwisseling
Appendix
Maagsap
Verbranding
Gal
Peristaltiek
Herbivoren
Eiwitten
Spijsverteringssap
Additieven
Kleurstoffen
Vertering
Enzymen
Glucose
Emulgeren
Knipkiezen
5.
Klik hier
Knobbelkiezen
Omnivoren
Maalkiezen
Gisting
Carnivoren
Grondstofwisseling
Appendix
Maagsap
Verbranding
Gal
Peristaltiek
Herbivoren
Eiwitten
Spijsverteringssap
Additieven
Kleurstoffen
Vertering
Enzymen
Glucose
Emulgeren
Knipkiezen
6.
Klik hier
Knobbelkiezen
Omnivoren
Maalkiezen
Gisting
Carnivoren
Grondstofwisseling
Appendix
Maagsap
Verbranding
Gal
Peristaltiek
Herbivoren
Eiwitten
Spijsverteringssap
Additieven
Kleurstoffen
Vertering
Enzymen
Glucose
Emulgeren
Knipkiezen
7.
Klik hier
Knobbelkiezen
Omnivoren
Maalkiezen
Gisting
Carnivoren
Grondstofwisseling
Appendix
Maagsap
Verbranding
Gal
Peristaltiek
Herbivoren
Eiwitten
Spijsverteringssap
Additieven
Kleurstoffen
Vertering
Enzymen
Glucose
Emulgeren
Knipkiezen
8.
Klik hier
Knobbelkiezen
Omnivoren
Maalkiezen
Gisting
Carnivoren
Grondstofwisseling
Appendix
Maagsap
Verbranding
Gal
Peristaltiek
Herbivoren
Eiwitten
Spijsverteringssap
Additieven
Kleurstoffen
Vertering
Enzymen
Glucose
Emulgeren
Knipkiezen
9.
Klik hier
Knobbelkiezen
Omnivoren
Maalkiezen
Gisting
Carnivoren
Grondstofwisseling
Appendix
Maagsap
Verbranding
Gal
Peristaltiek
Herbivoren
Eiwitten
Spijsverteringssap
Additieven
Kleurstoffen
Vertering
Enzymen
Glucose
Emulgeren
Knipkiezen
10.
Klik hier
Knobbelkiezen
Omnivoren
Maalkiezen
Gisting
Carnivoren
Grondstofwisseling
Appendix
Maagsap
Verbranding
Gal
Peristaltiek
Herbivoren
Eiwitten
Spijsverteringssap
Additieven
Kleurstoffen
Vertering
Enzymen
Glucose
Emulgeren
Knipkiezen
Omschrijvingen:
1 proces waarbij micro-organismen koolhydraten omzetten in alcohol
2 verzamelnaam voor alle stoffen die toegevoegd worden aan het voedsel
3 energiebehoefte die je nodig hebt in rust
4 het afwisselend samentrekken van spieren in spijsverteringsorganen
5 het omzetten van voedingsstoffen in oplosbare stoffen en opnemen in het bloed
6 stoffen die andere stoffen kunnen afbreken en zelf daarbij niet verbruikt worden
7 het afbreken van vet in kleinere vetdruppels door gal
8 wormvormig aanhangsel
9 vleeseters
10 kiezen van alleseters
Jouw antwoorden
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Juiste antwoorden
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Je hebt