Wie of wat is ZooTr@ack ?

Home     Contact     Nieuws     Disclaimer     Sitemap     Hulp

 
Technische specificaties
Om optimaal van deze website gebruik te kunnen maken, moet je minimaal beschikken over de browser Mozilla (Firefox 1.0 iirc) of Microsoft Explorer 6. De site is ontworpen voor het schermformaat 800 x 600 pixels. Indien een kleiner schermformaat wordt gebruikt, komen de pagina's minder tot hun recht.
 
Nieuwste internetbrowser
Je kunt nieuwe versies van je browser gratis downloaden op één van de volgende sites:
Firefox:

http://www.mozilla-europe.org/nl/products/firefox/
Microsoft Internet Explorer:
www.microsoft.com/benelux
Het is aan te raden om regelmatig een nieuwe browserversie te downloaden aangezien deze zijn uitgebreid met nieuwe toepassingen, zodat je zonder beperkingen internetsites kunt bekijken.
 
Wat is downloaden?
Indien je een bestand of toepassing via een website op je eigen computer wilt opslaan, dan heet dat 'downloaden'. Je kopieert als het ware dat bestand of die toepassing en slaat het op je lokale vaste schijf op.
 
Pas op voor virussen
Bij het downloaden van een bestand kun je ook een virus op je computer binnenhalen. Zorg ervoor dat je virusscanner aan staat en recent is bijgewerkt.
 
Hoe kan ik een filmpje bekijken?
Op een groot aantal plekken op onze site tref je filmpjes aan. Deze filmpjes worden als stream aangeboden. Dit betekent dat de bestanden niet helemaal op je computer worden gezet, maar dat ze direct worden afgespeeld. Voor het afspelen van de filmpjes hebt je een mediaplayer nodig. Vaak zit deze al standaard in je browser en hoef je niets te doen. Het kan zijn dat filmpjes niet laden. Je kunt het dan proberen met een andere browser. Er is niets te voorspellen met welke browser het wel functioneert; er is geen logica in te ontdekken. Wat ook vaak helpt is door de link met de rechtermuisknop in een nieuw tabblad te openen.
 
Welke mediaplayer gebruik ik?
Op deze sites staan filmpjes die je kunt bekijken met 'Windows Media Player' of met 'RealPlayer'. De 'Windows Media Player' is momenteel de meest gebruikte mediaplayer.
Regelmatig wordt er een nieuwe versie van de mediaplayer vrijgegeven. Daarom is het aan te raden regelmatig een nieuwe versie van je mediaplayer te downloaden. Nieuwe versies zijn uitgebreid met nieuwe toepassingen, zodat je zonder beperkingen filmpjes kunt bekijken.
 
Smal- of breedband?
Heb je een snelle verbinding met internet, dan kun je filmpjes vaak in groter formaat en hoogwaardiger kwaliteit bekijken. Een snelle verbinding heet ook wel een breedbandverbinding, bijvoorbeeld via de kabel of ADSL. Hebt je een minder snelle verbinding met internet, bijvoorbeeld een 56K modem, dan zijn de filmpjes vaak wat kleiner en van slechtere kwaliteit.
 
Waar vind ik de Windows Mediaplayer?
De 'Windows mediaplayer' is een programma dat video- en geluidsbestanden kan afspelen via het internet. Dit programma zit vaak al standaard bij Internet Explorer (browser). Als je het gratis wilt downloaden, ga je naar:
www.microsoft.com/netherlands. Op de Microsoft-site ga je naar 'downloads'. Daar zoek je "windows media player" (met ""). Download het bestand en installeer het programma.
 
Waar vind ik de Realplayer?
RealPlayer is een programma, dat video- en geluidsbestanden kan afspelen via het internet. Dit programma kun je gratis downloaden op
http://netherlands.real.com/player/.
 
Wat is Flash?
Voor flitsende en vloeiende animaties of spelletjes wordt vaak gebruik gemaakt van de Flashplayer. Zo ook in enkele van onze websites. Om deze te kunnen zien, heb je wel de meest recente versie van Macromedia Flashplayer nodig. Die kun je
hier gratis downloaden. Je kunt daar eenvoudig de (Nederlandse) installatieaanwijzingen volgen.

Gebruik je Internet Explorer, klik dan op bovenstaande link om de plug-in te downloaden en selecteer 'Install now'.
Voor Netscape Navigator kun je de plug-in eerst downloaden en vervolgens installeren.
 
Wat is Acrobat Reader?
Sommige documenten zijn beschikbaar als Acrobat Reader (pdf-)bestanden. Dit bestandsformaat is een universeel formaat dat het mogelijk maakt de documenten te verspreiden onder gebruikers van diverse computersystemen. Het programma waarmee de bestanden te lezen zijn, is namelijk gratis te downloaden bij de fabrikant Adobe. Lees de handleiding hieronder voor het downloaden van Acrobat Reader.
 
Hoe kan ik Acrobat Reader downloaden?
Voor het bekijken van pdf-bestanden is meestal Acrobat Reader 3 of hoger nodig. Een lagere versie moet dus vervangen worden. Je kunt de Acrobat Reader gratis
'downloaden' van de site van Adobe. Download het bestand en installeer het.

* Als je een oud modem of slechte internetverbinding hebt, kun je het programma het beste rechtstreeks bij je provider of bij de Engelstalige site van Adobe downloaden. Dan zitten er weinig internetcomputers tussen.
 
Wat is een popup?
Een popup is een venster dat automatisch wordt geopend door je internetbrowser als je een site bezoekt of een pagina verlaat. Een popup is eigenlijk een tweede browser-venster, maar dan zonder alle taakbalken. Sommige sites van Teleac en Schooltv maken gebruik van automatische popups.
 
Wat doet een popup killer?
De inhoud van een (reclame-)popup is meestal afkomstig van een andere site dan de site die je op dat moment bezoekt of verlaat. Een popup killer herkent programma's, die automatisch een nieuw venster openen met informatie van elders. Op zo'n moment grijpt hij in door de popup te onderdrukken.
 
Het uitschakelen van een popup killer
Het kan zijn dat er op je computer een popup killer (ook wel popup blocker of stopper genoemd) staat ingesteld. Hierdoor kun je de automatische popups niet zien. Wil je deze automatische popups wel zien, dan kun je de popup killer uitschakelen. Deze instelling kun je meestal wijzigen in de popup killer zelf of in het menu van je internetbrowser. Er zijn echter een heleboel verschillende popup killers
 
Clips van BioBits, Teleblik en SchoolTV Beeldbank
Het kan zijn dat je moet inloggen. Gebruik hiervoor de inlogcode die je van school gekregen hebt of de volgende:
Inlognaam: zootrack – Wachtwoord: zootrack1
 
Antwoorden van multiple-choice-toetsen
Om de levendige handel in antwoorden te beperken, worden de antwoorden (en dus ook fouten) van deze toetsen niet zichtbaar gemaakt. Het is handig om de antwoorden eerst op te schrijven voordat je verder klikt op 'Antwoorden'. Met een wachtwoord krijg je de antwoorden wel te zien. Vraag je docent om een wachtwoord. Docenten in het VO kunnen contact opnemen om een wachtwoord aan te vragen.
 
Wachtwoorden
Bij sommige toetsen / oefenvragen wordt gevraagd naar een wachtwoord. Dit wachtwoord kan opgevraagd worden bij contact. Uiteraard volgt er een controle op rechtmatig gebruik. Alleen docenten die aan een school verbonden zijn, krijgen de beschikking over het wachtwoord. Zij worden verzocht hier verantwoordelijk mee om te gaan. Op deze website wordt gebruikt gemaakt van zogeheten 'scripts'. Windows vraagt om toestemming om deze scripts te mogen openen. Om Elke website toestemming te geven voor het uitvoeren van scripts en ActiveX-besturingselementen op de computer: Stap 1: Klik in Internet Explorer op de knop Extra en klik vervolgens op Internetopties.
Stap 2: Klik op het tabblad Geavanceerd en schuif vervolgens in de lijst Instellingen naar beneden naar de sectie Beveiliging.
Stap 3: Schakel het selectievakje Actieve inhoud mag worden uitgevoerd in bestanden op mijn computer in en klik op OK.

 

zootrack © 2017