Wie of wat is ZooTr@ack ?

Home     Contact     Nieuws     Disclaimer     Sitemap     Hulp

 
Technische specificaties
Om optimaal van deze website gebruik te kunnen maken, moet je minimaal beschikken over de browser Mozilla (Firefox 1.0 iirc) of Microsoft Explorer 6. De site is ontworpen voor het schermformaat 800 x 600 pixels. Indien een kleiner schermformaat wordt gebruikt, komen de pagina's minder tot hun recht.
 
Nieuwste internetbrowser
het is handig om de laatste versie van je browser te gebruiken aangezien deze zijn uitgebreid met nieuwe toepassingen, zodat je zonder beperkingen internetsites kunt bekijken.
 
Wat is downloaden?
Indien je een bestand of toepassing via een website op je eigen computer wilt opslaan, dan heet dat 'downloaden'. Je kopieert als het ware dat bestand of die toepassing en slaat het op je lokale vaste schijf op.
 
Pas op voor virussen
Bij het downloaden van een bestand kun je ook een virus op je computer binnenhalen. Zorg ervoor dat je virusscanner aan staat en recent is bijgewerkt.
 
Wat is Flash?
Misschien krijg je een melding dat Flash geladen moet worden. Voor animaties en games werd vaak gebruik gemaakt van de Flashplayer. Zo ook in enkele van onze websites. Flash gaat verdwijnen dus het kan zijn dat bepaalde animaties niet of niet goed weergegeven worden. Soms wordt je geholpen door verder te klikken. 
 
Wat is Acrobat Reader?
Sommige documenten zijn beschikbaar als Acrobat Reader (pdf-)bestanden. Dit bestandsformaat is een universeel formaat dat het mogelijk maakt de documenten te verspreiden onder gebruikers van diverse computersystemen. Het programma waarmee de bestanden te lezen zijn, is namelijk gratis te downloaden bij de fabrikant Adobe. Lees de handleiding hieronder voor het downloaden van Acrobat Reader.
 
Hoe kan ik Acrobat Reader downloaden?
Voor het bekijken van pdf-bestanden is meestal Acrobat Reader 3 of hoger nodig. Een lagere versie moet dus vervangen worden. Je kunt de Acrobat Reader gratis downloaden van de site van Adobe. Download het bestand en installeer het.

 
Wat is een popup?
Een popup is een venster dat automatisch wordt geopend door je internetbrowser als je een site bezoekt of een pagina verlaat. Een popup is eigenlijk een tweede browser-venster, maar dan zonder alle taakbalken. Sommige sites van Teleac en Schooltv maken gebruik van automatische popups.

 
Wat doet een popup killer?
De inhoud van een (reclame-)popup is meestal afkomstig van een andere site dan de site die je op dat moment bezoekt of verlaat. Een popup killer herkent programma's, die automatisch een nieuw venster openen met informatie van elders. Op zo'n moment grijpt hij in door de popup te onderdrukken.
 
Het uitschakelen van een popup killer
Het kan zijn dat er op je computer een popup killer (ook wel popup blocker of stopper genoemd) staat ingesteld. Hierdoor kun je de automatische popups niet zien. Wil je deze automatische popups wel zien, dan kun je de popup killer uitschakelen. Deze instelling kun je meestal wijzigen in de popup killer zelf of in het menu van je internetbrowser. Er zijn echter een heleboel verschillende popup killers
 
Antwoorden van multiple-choice-toetsen
Om de levendige handel in antwoorden te beperken, worden de antwoorden (en dus ook fouten) van deze toetsen niet zichtbaar gemaakt. Het is handig om de antwoorden eerst op te schrijven voordat je verder klikt op 'Antwoorden'. Met een wachtwoord krijg je de antwoorden wel te zien. Vraag je docent om een wachtwoord. Docenten in het VO kunnen contact opnemen om een wachtwoord aan te vragen.
 
Wachtwoorden
Bij sommige toetsen / oefenvragen wordt gevraagd naar een wachtwoord. Dit wachtwoord kan opgevraagd worden bij contact. Alleen docenten die aan een school verbonden zijn, krijgen de beschikking over het wachtwoord. Zij worden verzocht hier verantwoordelijk mee om te gaan. Op deze website wordt gebruikt gemaakt van zogeheten 'scripts'. Het kan zijn dat Windows vraagt om toestemming om deze scripts te mogen openen.

 

zootrack 2021